-0.7 C
Brussel

John Cleese zal transgenderscène niet schrappen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De legendarische Britse programmamaker en komiek John Cleese heeft op Twitter laten weten dat hij niet van plan is om de hilarische transgenderscène in de satirische film ‘Life of Brian’ te schrappen, zo meldt PAL NWS. In het bewuste fragment ridiculiseert Cleese’s personage een man die zich als vrouw identificeert. 

De film ‘Life of Brian’ stamt uit 1979 en werd geproduceerd door het Britse komedie-ensemble Monty Python. Het verhaal is een parodie op het levensverhaal van Jezus Christus en speelt zich af in de Romeinse provincie Judea. Bij het verschijnen van de film was er veel kritiek op de gewaagde uitlatingen tegenover het christendom. Toch veroverde de film de status van komische klassieker. 44 jaar na het verschijnen van de film, is er echter opnieuw controverse. 

“Gaan fans van Monty Python dan niet komen opdagen omdat we een scène brengen waarmee ze al 40 jaar lachen?”

In een van de scènes zegt het personage Stan (vertolkt door Eric Idle) immers dat hij “vanaf nu wil dat iedereen hem Loretta noemt.” Daarnaast verkondigt hij dat hij kinderen wil en dat zoiets binnen de rechten van elke man valt. John Cleese’s karakter stelt daarop de vraag hoe ‘Loretta’ plant om een kind te laten groeien in zijn mannenlichaam. “Ga je de foetus in een doos bewaren?”, klinkt het. Toch raken de groepsleden het er alsnog over eens dat Stan, ondanks zijn biologische beperkingen, het recht heeft om kinderen te krijgen. Want dat is het “symbool van hun verzet tegen onderdrukking.” 

De acteurs van Cleese’s nieuwe theaterproductie hebben hem nu geadviseerd om de scène te laten vallen. “Ik heb, uiteraard, geen intentie om dat te doen”, reageerde Cleese op Twitter. Daarnaast gelooft hij niet dat zijn productie zou floppen wanneer de transgenderscène er deel van blijft uitmaken. “Gaan fans van Monty Python dan niet komen opdagen omdat we een scène brengen waarmee ze al 40 jaar lachen?”, besluit Cleese.

BRON:Pal NWS
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen