5.5 C
Brussel

Janssens neemt Rutten onder vuur na tribale conflicten Turken en Koerden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen woensdag, tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement, legde fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) minister van Binnenlands Bestuur en Inburgering Gwendolyn Rutten (Open Vld) op de rooster over de rellen tussen Turken en Koerden in onze straten. “Het is meer dan genoeg geweest. Wie de derde wereld importeert, wordt zélf de derde wereld. Wie de islamwereld met al zijn sectaire conflicten importeert, wordt zélf de islamwereld”, aldus Janssens.

Afgelopen zondag barstte het conflict tussen Turkse Erdogan-aanhangers en Koerdische PKK’ers los in de straten van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. “Zware incidenten tussen vreemdelingen zijn geen natuurfenomeen maar een gevolg van het gevoerde beleid”, stelde Janssens scherp. “Massamigratie wordt gefaciliteerd, integratie vindt niet plaats en extremistische organisaties als PKK of de Grijze Wolven hebben vrij spel.”

Men kan zich terecht vragen stellen over de integratie van deze mensen, die hier vaak al voor de tweede of zelfs derde generatie zijn. “Minister, u heeft wél iets te zeggen over het integratie- en inburgeringsbeleid waar deze legislatuur alweer een half miljard euro belastinggeld naartoe vloeide. Als ik dan deze rellen alweer zie, denk ik: met welk resultaat in godsnaam?”, wierp de fractieleider de minister tegen.

Janssens haalt beleid Rutten onderuit

Het is tevens de partij van Rutten die federaal mee aan de knoppen zit en de grenzen van dit land wagenwijd openzet. Massamigratie faciliteert segregatie, met een import van alle buitenlandse conflicten ten gevolge. De prioriteiten van de Vlaamse regering liggen dan ook fout volgens Janssens. “Door het beleid van de systeempartijen ontstond een gesegregeerde samenleving met de Vlaming als eerste slachtoffer. En op welke wijze wil de Vlaamse regering het geweld en het extremisme tegengaan? Met een focus op rechts en de bestrijding van memes.”

“Het is meer dan genoeg geweest. Wie de derde wereld importeert, wordt zélf de derde wereld. Wie de islamwereld met al zijn sectaire conflicten importeert, wordt zélf de islamwereld”, besloot de fractieleider zijn vurig pleidooi. “Gedaan met het huidige weg-met-ons-beleid dat Erdogan-moskeeën en PKK-clubjes faciliteert of zelfs subsidieert. Gedaan met een beleid dat wegkijkt van het importextremisme omdat de regeringspartijen hopen allochtone stemmen binnen te rijven.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen