21.4 C
Brussel

Janssens: “Hoe lang gaat N-VA zich nog door PS laten vernederen?”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eerder deze week kondigde N-VA-voorzitter Bart De Wever aan een minikabinet te willen vormen met de PS na de verkiezingen van 2024. Luttele uren later reageerde de PS afwijzend op de oproep van N-VA. Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) reageerde “nog voordat de inkt gedroogd is” en richtte zijn pijlen op de wankele N-VA-strategie. 

Eerder deze week liet De Wever weten dat, ondanks een V-meerderheid in de peilingen, hij zo snel mogelijk een “minikabinet” zou willen vormen federaal met de PS. Maar de PS stelde zich zich heel snel negatief op na het voorstel van N-VA.

“Snel een regering vormen zonder te weten waarom, heeft geen enkele zin en de PS zal niet meestappen in zo’n scenario”, zo zei PS-voorzitter Paul Magnette via Het Nieuwsblad. “Aan de macht komen alleen om aan de macht te zijn, is niet aan de orde.”

Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens reageerde eveneens snel en vernietigend op de afwijzing. “Elk voorstel van De Wever wordt door Magnette afgewezen nog voordat de inkt gedroogd is. Hoe lang gaat de N-VA zich nog door de PS laten vernederen?”

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen