13.3 C
Brussel

Italiaanse toerist gedood bij aanslag in Tel Aviv, Israël

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bij een terroristische aanslag in Tel Aviv, Israël, zijn donderdag een dode en meerdere gewonden gevallen, zo meldt onder andere Reuters. De aanslag is geïdentificeerd als het werk van Hamas, een militante islamistische groepering die bekend staat om haar acties tegen Israël. De aanslag was een antwoord op de inval van de Israëlische politie bij de Al-Aqsamoskee. Israël heeft intussen raketten afgevuurd op doelwitten in Libanon en Gaza.

Een Israëlische veiligheidsbron identificeerde de aanvaller als een Arabische burger van Israël uit de stad Kafr Qassem. Naar verluidt werd hij gemotiveerd door het voortdurende conflict tussen Israël en Palestina, dat de laatste weken is geëscaleerd.

Italiaan gedood in Tel Aviv

De aanslag vond plaats op een drukke markt in Tel Aviv. Getuigen meldden luide explosies te hebben gehoord en rook te hebben gezien. Veel mensen raakten bij de explosie gewond, terwijl anderen op slag dood waren.

Een van de slachtoffers van de aanslag werd geïdentificeerd als Alessandro Parini, een Italiaanse toerist die vrienden in Tel Aviv bezocht. Parini was een 35-jarige vader van twee kinderen die had uitgekeken naar zijn reis naar Israël. Zijn dood werd met schok en verdriet begroet door zijn familie en vrienden, alsook door de Italiaanse regering.

Ramadan, Pesach, Pasen

De aanslag in Tel Aviv is een schrille herinnering aan het voortdurende conflict tussen Israël en Palestina. De spanningen nemen vaak toe tijdens belangrijke religieuze vieringen. Dit jaar is er extra spanning omdat de feesten van ramadan, Pesach en Pasen samenvallen. Voornamelijk moslims en joden bezoeken hun heilige plaatsen om deze gelegenheden te vieren, waaronder de Al-Aqsamoskee op de Tempelberg in het oosten van Jeruzalem.

Er is vaak geweld ontstaan op deze locatie vanwege de religieuze spanning, daarom zijn er specifieke afspraken gemaakt rondom de moskee. Alleen moslims hebben toestemming om hier te bidden en niet-moslims mogen alleen op bepaalde tijden toegang krijgen.

Het antwoord van Israël

In reactie op de aanslag heeft de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, beloofd hard op te treden tegen Hamas en andere militante groeperingen. Hij heeft ook opgeroepen tot internationale steun in de strijd tegen het terrorisme. Israëlische straaljagers hebben vrijdag vroeg Hamas-sites in de Gazastrook gebombardeerd.

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen