13.4 C
Brussel

Islamitische organisaties willen Brussels Expo vullen voor Offerfeest

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op initiatief van de El Mouahidine-moskee palmen verschillende islamitische organisaties dit jaar Paleis 12 van Brussels Expo in voor een gebed rond het offerfeest, zo meldt Musulmans.be. Dat vindt plaats op 28 juni. De bezetting komt er op initiatief van de Lakense Moskee El Mouahidine in samenwerking met drie andere moskeeën en de stad Brussel. 

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft zijn toelating gegeven om de gebedsdienst van het islamitische offerfeest dit jaar in Brussels expo te laten doorgaan. Er zullen naar schatting maar liefst 10.000 moslims afzakken naar de Heizel. “We hebben de hulp ingeroepen van de Stad Brussel, die ons toestemming gaf om Paleis 12 te gebruiken”, zo schrijft de organiserende El Mouahidine-moskee.

Opmerkelijk

De toelating van burgemeester Close is opmerkelijk gezien de organiserende moskeeën niet bepaald grote voorstanders zijn van duurzame integratie. In een ander artikel op Musulmans.be gaan dezelfde moskeeën namelijk prat op de zogenaamde “onderdompeling” van leerlingen. Een concept dat ze tot uitvoer brengen in de ‘lessen’ die ze organiseren. Kinderen krijgen dan drie uur per lang uitsluitend Arabische woorden en begrippen aangeleerd.

Daar blijft het echter niet bij. De leerlingen krijgen de kans om alle concepten die tijdens de lessen worden behandeld via een online platform in te oefenen. Dat kan over een periode van maar liefst drie jaar.

Geen erkenning

Het Vlaams Belang kant zich principieel tegen de erkenning van dergelijke moskeeën die de islamisering alleen maar in de hand werken. Bovendien worden de ‘gebedshuizen’ bekostigd met ons belastinggeld, wat elders beter kan worden besteed.

Daarnaast is de radicale islam niet verenigbaar met de Westerse waarden, zo vindt men bij het Vlaams Belang. Ook in erkende moskeeën werd in het verleden opgeroepen om ongehoorzame vrouwen te tuchtigen of homoseksualiteit te bestraffen. Het Vlaams Belang besluit dan ook dat er geen euro meer naar de islamisering mag gaan.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen