14.7 C
Brussel

IS terrorist in Verenigd Koninkrijk gevangengezet voor 8 jaar

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Verenigd Koninkrijk is vandaag Aine Davis gevangengezet. Dat meldt de BBC. De man had sterke banden met de Islamitische Staat (IS) en kende Jihadi John (Brits islamitisch extremist ). Hij heeft 8 jaar gekregen door het dragen van een wapen met terroristische doeleinden. 

Aine Davis heeft twee jaar in Syië bij de Islamitische staat gezeten. Hij werd vijf en een half jaar veroordeeld in verband met het vuurwapen en nog eens twee en een half jaar voor fondswerving ten voordele van IS.

Band met IS Beatles

Autoriteiten gaan er ook vanuit dat hij bevriend was met de IS Beatles of dat hij er zelf ooit toe behoorde. Hij ging naar dezelfde moskee als Mohamed Emwazi, die later bekend werd als Jihadi John. John maakte ook deel uit van de IS Beatles. De IS Beatles is een terroristische groep die bestond uit vier mensen en zij behoorden tot de Islamitsiche Staat. Die groep heeft in Syrië en Irak meerdere mensen geëxecuteerd, waaronder Amerikaanse journalisten en ontwikkelingshelpers.

Verleden van Aine Davis

Davis is geboren in Londen, in 1984. In zijn puberteit kwam hij al in contact met drugshandel en in 2004 werd hij veroordeeld en kreeg hij een celstraf voor het bezit van een vuurwapen. Aine Davis heeft zich toen ook bekeerd tot de Islam. Sindsdien wordt hij alsmaar radicaler. In 2007 bezoekt hij Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De jaren nadien zet hij zijn reis verder door de ondemocratische en geradicaliseerde landen van het Midden-Oosten. Davis is uiteindelijk overgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk in 2022, nadat hij in Turkije een celstraf heeft uitgezeten voor terrorisme.

BRON:BBC
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen