5.5 C
Brussel

Ironisch: VBJ geweigerd op debat ABVV want “ondemocratisch”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dinsdagavond 26 maart organiseerden de vakbondsjongeren van ABVV in Leuven een verkiezingsdebat onder jongeren. Van PVDA tot en met N-VA, waren alle jongerenpartijen vertegenwoordigd. VBJ was echter niet welkom. Ook wanneer zij mee wilden aanschuiven aan tafel, werden ze betrekkelijk onvriendelijk weggestuurd. “De ABVV-jongeren noemen het Vlaams Belang ondemocratisch, terwijl ze zelf het vrije debat en dus het vrije woord ondermijnen”, klinkt het bij Kamerlijsttrekker Britt Huybrechts (Vlaams Belang) op X

Niet gehinderd door enige zelfreflectie, weigerden de socialistische ABVV-Jongeren VBJ op hun debat. Op de beelden van VBJ is te zien hoe hen de deelname ontzegd wordt en hoe een lid van VBJ er hardhandig van weerhouden wordt het gebeuren te filmen. “Wij zijn bij het ABVV tegen het Vlaams Belang. Wij vinden het Vlaams Belang geen democratische partij”, geven de organisatoren mee aan het publiek.

Vorige maand kondigde ABVV nog aan de Vlaams Belang-kieslijsten na te zullen gaan op eigen leden. Zij die zich verkiesbaar zouden stellen voor de – volgens de peilingen – grootste partij van Vlaanderen, worden zonder pardon uit de vakbond gegooid. Ook op het jongerendebat was de partij dus niet welkom. “Het Vlaams Belang weigeren, bevestigt alleen maar de ondemocratische tendensen van het ABVV”, aldus Huybrechts.

Ook nog vorige maand gaf ABVV aan niet mee aan de regeringstafel te zullen schuiven wanneer het Vlaams Belang deel uitmaakt van de regering. Een unieke opvatting over democratie hebben ze alvast.

Lees ook:

ABVV plant om democratie naast zich neer te leggen

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen