18.7 C
Brussel

Illegale migranten in Polen zorgen voor toenemende bezorgdheid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Recente rapporten over een stijging van illegale migranten in Polen hebben geleid tot dringende oproepen van politici voor strengere overheidsmaatregelen. Dat meldt Remix. Men is bezorgd over de openbare veiligheid door de stijgende criminaliteitscijfers.

Politici in Polen hebben hun bezorgdheid geuit nu steeds meer migranten in de straten van het land verschijnen, vooral in het licht van toenemende criminaliteit door migranten in buurlanden zoals Duitsland. De angst neemt toe, met meldingen van groepsverkrachtingen en gewelddadige aanvallen die in Duitsland een recordhoogte hebben bereikt.

Links-liberale regering zorgt voor problemen

Mariusz Błaszczak, voormalig minister van nationale defensie en lid van de conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, heeft opgeroepen tot actie om illegale immigratie in Polen te bestrijden. Hij bekritiseerde de huidige links-liberale regering voor een gebrek aan doeltreffende reacties.

“Verontrustende berichten komen uit verschillende regio’s, waaronder Białowieża. Bewoners melden dat groepen illegale migranten, voornamelijk jonge mannen, worden geholpen door organisaties die al jaren problemen veroorzaken voor het leger en de grenswacht,” postte Błaszczak op sociale media.

Ook politici zoals Janusz Kowalski van de Soeverein Polen partij hebben alarm geslagen over de aanwezigheid van illegale migranten in steden zoals Białystok. Ze waarschuwen voor toenemende criminaliteit en veiligheidsrisico’s voor de Poolse samenleving.

BRON:Remix
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen