18 C
Brussel

Illegaal met zwaar strafblad in Roemenië verkracht studente in Gent

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een Roemeen die illegaal in België verbleef en in zijn thuisland al meerdere lange gevangenisstraffen kreeg voor ernstige zedenfeiten, gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot 15 jaar cel. De 53-jarige man werd vorig jaar in Gent veroordeeld voor de verkrachting van een studente, zo meldt VRT NWS.

De man, die na een DNA-onderzoek kon worden geïdentificeerd, had eind november een 20-jarige studente verkracht nabij de Dampoort in Gent. Het slachtoffer deed onmiddellijk aangifte bij de politie, waarna het DNA-materiaal naar de dader leidde. Uit verdere samenwerking met de Roemeense autoriteiten bleek dat de man al meerdere keren in Roemenië veroordeeld was voor zeer ernstige zedenfeiten.

Illegaal in kwestie tekent beroep aan

De Gentse rechtbank legde hem de zwaarst mogelijke straf op: 15 jaar cel, gevolgd door 15 jaar toezicht en een boete van 10.000 euro. De rechtbank benadrukte zijn herhaalde zedenfeiten en het feit dat hij illegaal in België verbleef als redenen voor de strenge straf.

Ondanks het belastende bewijs en zijn criminele verleden, heeft de man beroep aangetekend tegen de straf, zo vertelt zijn advocaat Thierry Goffart aan VRT NWS. De zaak zal na het gerechtelijke verlof voor het Gentse hof van beroep komen.

Lees ook:

55-jarige Oekraïener beschuldigd van seksuele geweld tegen tieners

BRON:VRT NWS
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen