14.3 C
Brussel

ID-fractie lanceert omvolkingsbarometer

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bernhard Zimniok, een Duits lid van het Europees Parlement voor AfD, heeft een website gelanceerd die de omvolking in Europa in detail weergeeft. Op dit moment bevat de omvolkingsbarometer demografische kaarten voor Duitsland en Zweden.

De getallen op de kaarten zijn gebaseerd op de officiële gegevens van de betreffende landen. Duitsland en Zweden zijn enkel maar het begin. In de toekomst wil de website een barometer voor alle Europese landen creëren.

Duitsland kleurt donkerrood

De data van Duitsland loopt van 2005 tot en met 2019. Door een balkje van links naar rechts te schuiven, wordt duidelijk hoe het omvolkingsproces zich heeft doorgezet. In grootsteden als Frankfurt am Main is intussen meer dan de helft van de bevolking van buitenlandse origine. Ook Stuttgart en Hannover kleuren donkerrood.

Opvallend is het verschil tussen West- en Oost-Duitsland. In het Oosten, waar AfD ook het sterkst staat, is op Berlijn na het hele gebied lichtgeel, wat wijst op een omvolking van 5 tot 10%. In het Westen daarentegen is het zoeken naar een gebied waar niet minstens 15% van de bevolking van buitenlandse origine is.

“Geen enkele grafiek heeft ooit de grootste demografische en culturele omwenteling van Duitsland zo geïllustreerd als deze”, reageert Anabel Schunke op Twitter. “Hoe denk je dat het er over nog eens 14 jaar uitziet? Je kinderen zullen opgroeien in een heel ander land, een grotendeels islamitisch land, waar ze een minderheid zullen worden.”

De jeugd in de omvolkingsbarometer

Het wordt pas echt deprimerend wanneer men de variabele voor leeftijd aanpast. Grote gebieden van West-Duitsland zijn zelfs zwart ingekleurd, wat wijst op een omvolkingsgraad van meer dan 50%. Het Oosten blijft voorlopig nog gespaard van de meest donkere tinten. Op Berlijn na zijn Dresden en Leipzig er het ergst aan toe, met elk ongeveer 23% inwoners van buitenlandse origine.

Ook in Zweden kleurt het hele land donkerder naarmate men de meer recente gegevens van de omvolkingsbarometer weergeeft en naarmate men de leeftijdsvariabele verlaagt. Vooral het gebied rond de hoofdstad Stockholm en Malmö kleuren donkerrood.

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen