21.4 C
Brussel

Hunter Biden schuldig aan overtreden wapenwet

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Hunter Biden, de 54-jarige zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is door een twaalfkoppige jury schuldig bevonden aan het overtreden van de wapenwet. Dat meldt BBC News. Het proces vond plaats in Wilmington, Delaware, waar de jury na enkele uren beraadslaging tot een unaniem oordeel kwam.

De aanklacht betrof een incident uit 2018, waarbij Biden loog over zijn drugsgebruik bij de aankoop van een revolver. Destijds gebruikte hij crack en was hij verslaafd aan drugs, wat de aankoop illegaal maakte. Biden werd schuldig bevonden aan alle drie de aanklachten, waaronder het afleggen van valse verklaringen bij het invullen van formulieren om vuurwapens te verkrijgen.

Kind van zittende Amerikaanse president

Aanklager Derek Hines noemt het bewijs tegen Biden overweldigend en benadrukte dat niemand boven de wet staat. Ondanks Bidens herhaalde verklaringen van onschuld en de verdediging die de vrijspraak vroeg, besloot de jury anders.

Dit is de eerste keer dat een kind van een zittende Amerikaanse president is aangeklaagd en schuldig bevonden. Biden riskeert een theoretische maximumstraf van 25 jaar cel, al leiden dergelijke veroordelingen zelden tot lange gevangenisstraffen. De rechter zal binnenkort de strafmaat bepalen.

Lopende zaak rond belastingfraude

Naast de zaak over het overtreden van de wapenwet, loopt er in Los Angeles, Californië, nog een rechtszaak tegen Hunter Biden wegens belastingfraude. Hier wordt hij beschuldigd van belastingontwijking tussen 2016 en 2019, waarbij het zou gaan om 1,4 miljoen dollar aan onbetaalde belastingen over buitenlandse inkomsten. Daarnaast zou dit geld gebruikt zijn voor een extravagante levensstijl, inclusief drugs, escorts en luxehotels. Er zijn negen aanklachten ingediend en Biden heeft onschuldig gepleit. Bij een veroordeling kan hij tot zeventien jaar celstraf krijgen.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen