14.3 C
Brussel

Hot Marijke wil directeur van sekswerkerscollectief UTSOPI worden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bekende Vlaamse pornoactrice en sekswerker Hot Marijke wil Daan Bauwens laten schorsen en zelf directeur van prostitutiecollectief UTSOPI worden, zo meldt PAL NWS. Volgens haar is het onverantwoord dat een journalist, in plaats van iemand met ervaring ter zake, de organisatie leidt. Bovendien werd Bauwens, de huidige directeur, eerder van seksueel misbruik beschuldigd. “Het kan toch niet zijn dat een vereniging die de rechten van sekswerkers beschermt, geleid wordt door iemand die zélf die rechten schendt”, klinkt het bij Hot Marijke.

Hot Marijke heeft naar eigen zeggen zelf geen last ondervonden van het vermeende seksuele misbruik van Bauwens. Ze schrikt echter niet van de beschuldigingen. Naar aanleiding van die beschuldigingen weigerde de European Sex Workers Rights Alliance (ESWA) verdere samenwerking met UTSOPI.

Marijke nam dan ook contact op met Sabrina Sanchez, directeur van EWSA. “Zij vindt uiteraard ook dat Bauwens moet afgezet worden: niet enkel voor zijn wangedrag, maar ook omdat hij zelf geen sekswerker is en nooit geweest is”, vertelt Hot Marijke. Technisch gezien is het laatste een vereiste om lid te worden van de raad van bestuur van UTSOPI. “En zeker om directeur te worden. Het is zéér eigenaardig dat dit destijds door de vingers is gezien.”

Lees meer via PAL NWS: 

Daan Bauwens (directeur Unie van Sekswerkers) beschuldigd van seksueel misbruik van sekswerkers

BRON:PAL NWS
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen