14.3 C
Brussel

“Hoog tijd om heilige huisjes van links in te trappen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dinsdagavond nam Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) voor een eerste maal deel aan de raad van bestuur van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Zijn democratische aanstelling verliep niet geruisloos: links tot extreemlinkse artiesten en medewerkers konden zijn benoeming niet verkroppen, en publiceerden een open brief. Voor de camera van V-NIEUWS stelde Brusselmans dat het belangrijk is om toe te zien op de goede besteding van het Vlaams belastinggeld.

Brusselmans vindt de commotie rond zijn aanstelling overdreven. “In feite zou het niet normaal mogen zijn dat die commotie er is. Als Vlaams Belang hebben wij recht op die vertegenwoordiging daarin, namens de separatistische strekking. Dat gaat zo volgens de verdeling van het Vlaams Parlement.”

“Dus het is maar de normaalste zaak dat wij dat democratisch recht ook toegekend krijgen en die zetel krijgen”, vervolgt het Vlaams Parlementslid. “Dat daar dan zoveel commotie rond wordt gemaakt door PVDA’ers, door anti-democraten, is toch wel zorgwekkend te noemen.”

Brusselmans: “onderzoeken naar waar belastinggeld gaat”

Eerder wees Brusselmans erop dat veel cultuurhuizen amper 25 procent van hun middelen uit eigen inkomsten halen, en dus fors gesubsidieerd worden. “Het is belangrijk om daarop toe te zien dat het belastinggeld van de Vlaming, waar de KVS uiteindelijk mee werkt, dat dat goed wordt besteed.”

“En het is hoog tijd, en dat gaan we nu doen, om die heilige huisjes van die links-ideologische culturele kring eens in te trappen, en eens goed te onderzoeken naar wat dat belastinggeld allemaal gaat”, besluit Brusselmans.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen