10.4 C
Brussel

Het Vlaams Belang lanceert petitie tegen Wokeness in Brugge

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Begin deze maand werd columniste en woke activiste Dalilla Hermans aangesteld als trajectcoördinator van de Brugse kandidatuur voor culturele hoofdstad van Europa. De kandidatuur ging niet onopgemerkt voorbij gezien de kritiek dat de activiste moest ontvangen. Het Vlaams Belang lanceert nu een petitie tegen woke in Brugge en dus tegen Dalilla Hermans als trajectcoördinator.

Vooral Europees Parlementslid en tevens ook Bruggeling Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) is niet te spreken over de aanstelling van Dalilla Hermans. Op Twitter brengt hij een duidelijk discours tegen de woke activiste. “De trajectmedewerker Brugge culturele hoofdstad heeft 2 universitaire diploma’s. De trajectcoördinator een van middelbaar onderwijs. Selectieprocedure: een gesprek onder culturo’s. Wie daar vragen bij stelt is een racist”, klinkt het op de Twitter van Vandendriessche.

 

“Vervang het woord ‘blanken’ eens door ‘joden’”

Een uitspraak van Dalilla Hermans uit 2017 oogst hevige tegenkanting. “Wat ik ga zeggen, zal misschien out geïnterpreteerd worden, maar ik het toch. (lacht) In de loop van de geschiedenis stonden de blanken altijd aan de verkeerde kant. In bijna elk verhaal brachten de blanken dood, verderf en miserie. Daar kunnen jullie toch niet blij mee zijn? Terwijl de zwarten hun lot telkens overstegen. Dat geeft mij een soort trots”, vertelde ze in De Standaard.

Voor Tom Vandendriessche is dit een extra reden waarom de activiste niet geschikt is om Brugge te vertegenwoordigen. “Vervang het woord ‘blanken’ eens door ‘joden’ in dit citaat van Dalilla Hermans. Rauw racisme! Ongeschikt om Brugge te vertegenwoordigen en te verenigen”, klonk het deze morgen op Twitter.

Petitie Vlaams Belang, “woke hoort niet thuis in Brugge”

Het Vlaams Belang lanceert nu een petitie tegen woke in Brugge en dus tegen de aanstelling van Dalilla Hermans als trajectcoördinator. “Woke is een extremistische ideologie die onze samenleving vergiftigt”, klinkt het op de pagina van de petitie. Op die manier wil het Vlaams Belang het stadbestuur duidelijk maken dat de inwoners van Brugge geen boodschap hebben aan woke-extremisme in de stad.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen