22.2 C
Brussel

Herdenking aanslagen: lint van Vlaams Belang-krans getrokken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ter herdenking van de islamistische aanslagen van 2016 legden verscheidene Vlaams Belang-mandatarissen deze ochtend een bloemenkrans neer in het metrostation van Maalbeek, waar één van de bomaanslagen plaatsvond. Na enkele uren bleek deze echter al gevandaliseerd: het lint werd eraf getrokken. “Blijkbaar is de ene rouwkrans de andere niet”, reageert senator Bob De Brabandere. “Zelfs op zo’n moment kennen ze hun prioriteiten.”

Dag op dag zeven jaar geleden vonden de meest dodelijke aanslagen die ons land tot op heden gezien heeft plaats in het hart van Brussel. De terminal van de luchthaven van Zaventem en het metrostation van Maalbeek vormden het doelwit van de radicale islam. Hierbij lieten in totaal 35 personen, daders meegerekend, het leven en vielen er 340 gewonden. Het gerechtelijk proces werd recent pas eindelijk aangevat en nog steeds werden niet alle slachtoffers uitbetaald door de verzekeringen.

“Het Vlaams Belang herdenkt vandaag de slachtoffers van de islamitische aanslagen van 22 maart 2016″, klonk het deze ochtend bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Niet alleen slachtoffers van de radicale islam, maar ook van politieke correctheid en de laksheid van de Belgische justitie. Nooit vergeten, nooit vergeven.”

Geen islamitische aanslagen volgens cd&v-parlementslid

Volgens Vlaams parlementslid Orry Van de Wauver (cd&v) zouden de aanslagen evenwel niet gelinkt zijn aan radicaal islamisme. “Schaam u toch diep, TVG (Tom Van Grieken, red.). Slachtoffers & nabestaanden zo recupereren in uw walgelijke discours. 22/3 was geen islamistische aanslag, het was een aanslag van extremistische zotten. Met vele moslims ook als slachtoffer. In geen enkele religie is plek voor haat.”

Deze link met islamisme is nochtans klaar en duidelijk en niemand binnen de veiligheidsdiensten miskent dat verband. De gewapende extremistische groepering Islamitische Staat (IS) eiste immers de verantwoordelijkheid op. IS is een beruchte, expliciet islamistische, terreurgroepering ontstaan uit Al Qaida.

Enkele van de daders bezitten bovendien de Belgische nationaliteit. Als het West-Europese land met het hoogste aantal geregistreerde rekruten van islamitische gewapende groeperingen per hoofd van de bevolking verbaast dit evenmin. 

BRON:Twitter
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen