6.3 C
Brussel

Helft Finnen wil einde aan massa-immigratie

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een recente peiling uitgevoerd door de Finse denktank Suomen Perusta Foundation toont aan dat de helft van de Finnen genoeg heeft van massa-migratie en multiculturalisme. Zij willen dat hun land stopt met nog meer asielzoekers binnen te laten en extra asielcentra te bouwen. Dat brengt ook PAL NWS.

De stelling die werd voorgelegd aan de Finse ondervraagden luidde als volgt: “Finland stopt met asielzoekers en vluchtelingen op te vangen en investeert in fondsen die worden opgezet om vluchtelingen in kampen buiten Finland te steunen.” 46 procent was het eens met de stelling, 41 procent was tegen en 13 procent had geen mening.

Opmerkelijk: het gaat allicht ook om iets dat de Finnen willen beschermen. De Amerikaanse politicoloog Robert Putnam bracht tijdens de migratiecrisis van 2015 een bezoek aan Finland en verklaarde dat het hoge sociale vertrouwen in Finland mogelijk werd is/was door de toenmalige culturele homogeniteit. Putnam zei toen tevens dat veel immigratie hier een bedreiging voor zou worden/zijn.

Lees het volledige artikel via PAL NWS hier.

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen