14.3 C
Brussel

Hasselt neemt strengere maatregelen na aanhoudende ‘jongeren’overlast

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Na verschillende incidenten met ‘jongeren’ afgelopen weekend, heeft Hasselt besloten om extra hekken, veiligheidscamera’s en identiteitscontroles in te voeren, aldus VRT NWS. Volksvertegenwoordiger Sam van Rooy (Vlaams Belang) antwoordde op het nieuws via Twitter

Dit weekend waren er opnieuw incidenten bij een openluchtzwembad. Dit maal aan het Kapermolen zwembad in Hasselt.  “Er waren wachtrijen om het zwembad binnen te komen en dan zijn er schermutselingen geweest in de wachtrij, maar ook op het terrein”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het zijn altijd dezelfde Franstalige jongeren die duidelijk andere bedoelingen hebben dan verkoeling zoeken of zich amuseren. En dat kan echt niet de bedoeling zijn”, laat de burgemeester weten in VRT NWS.

“Door de incidenten worden er nu extra maatregelen genomen door de stad Hasselt”, zegt het Belang van Limburg. “We gaan ervoor zorgen dat onze externe beveiliging beter gecontroleerd wordt door camera’s en door zwakke punten in de draad aan te pakken”, zegt Vandeput. Ook identiteitscontroles en het aantal veiligheidsagenten worden opgevoerd.

Symptoombestrijding of doelgerichte oplossing?

Verschillende bezoekers zijn tevreden over de genomen maatregelen. Echter is dit probleem niet beperkt tot de stad Hasselt, in verschillende drukke gebieden en steden doet het probleem van – veelal allochtone – amokmakers zich voor.

Van Rooy kaartte al eerder het probleem aan. “Wie geen hekken wil bouwen rond dit land, zal steeds meer hekken moeten bouwen in dit land!”

Lees ook: 

‘Jongeren’ maken weeral amok op trein naar Blaarmeersen

BRON:VRTNWS
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen