22.2 C
Brussel

‘Haat-sjeik’ geeft lezing in Antwerpen: “Kan De Wever die shit opkuisen?”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Abu Ammaar Yasir Qadhi is een omstreden figuur. De Pakistaanse Amerikaan is een rabiate islamist die zijn steun voor onder meer terreurgroep Taliban niet onder stoelen of banken stopt.  Afgelopen zaterdag trad hij echter op in de Horta in Antwerpen. Een feit dat Antwerps fractieleider en Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) niet is ontgaan. “In hetzelfde weekend waarin N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever sneerde naar mijn partij dan nog”.

Yasir Qadhi is een invloedrijke radicale soenniet met een grote internationale aanhang. Ook bij ons is hij kennelijk populair genoeg om grote zalen te vullen zoals die van de Horta. De Pakistaanse Amerikaan verkondigt evenwel een boodschap die veelal strijdig is met democratische opvattingen en zelfs schijnbaar de strafwet. Tot geweld oproepen, is immers strafbaar en Qadhi sprak al meermaals zijn steun uit voor de Taliban en zelfs voor hooggeplaatste supporters van Al Qaida. Ook vindt hij mannen en vrouwen niet gelijkwaardig en verdedigt hij het doden van homoseksuelen.

Van Rooy klaagde de situatie aan op Twitter en plant een tussenkomst maandagavond in de gemeenteraad rond de kwestie. “In hetzelfde weekend waarin De Wever weer eens sneerde naar mijn partij, mocht in Antwerpen, de stad waarvan De Wever burgemeester is, de Pakistaanse haatprediker Abu Ammaar Yasir Qadhi optreden”, luidt het op Twitter en aan onze redactie. “Kan De Wever anders eens die shit opkuisen?”

Van Rooy verwijst hierbij naar de uitspraken van De Wever dit weekend, toen de N-VA-voorzitter zei dat samenwerking met het populaire Vlaams Belang wel kon, maar enkel “als die partij haar shit opkuist”.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen