11.5 C
Brussel

Guy Verhofstadt stopt met politiek

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Voormalig premier en huidig Europarlementariër Guy Verhofstadt ambieert geen nieuw mandaat na de verkiezingen van 2024. Dat zei hij in een interview in De Tijd en meldt ook HLN

In het interview werd de oud-premier gevraagd of hij zich bij de verkiezingen in 2024 opnieuw kandidaat zal stellen voor de Open Vld. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen zin meer in. “Ik heb al gezegd dat ik geen nieuw mandaat ambieer en ik zal niet op een lijst staan om verkozen te worden”, zegt hij aan De Tijd en Le Soir.

Toch sluit Verhofstadt een eventuele deelname aan de verkiezingen niet volledig uit. Indien er met pan-Europese lijsten wordt gewerkt, wil het voormalig kopstuk van Open Vld wel nog deelnemen aan de verkiezingsslag. “Dan wil ik mijn Europese bekendheid op onder meer de sociale media nog wel eens inzetten. Het zou de verwezen­lijking zijn van een droom, want ik vecht al twintig jaar voor zo’n lijst.”

Op zo’n pan-Europese lijst kan een deel van de leden van het Europees Parlement worden gekozen in een kieskring die de 27 lidstaten omvat. Zoiets is vooralsnog onhaalbaar. De oud-premier beleeft dus zijn laatste jaar in de parlementen van Brussel en Straatsburg, concludeert Le Soir.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen