5.5 C
Brussel

Grootschalige politieactie tegen links-extremisten in Berlijn

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Berlijn zijn 130 agenten ingezet bij een grootschalige politieactie in het onderzoek naar twee veronderstelde RAF-terroristen. Zo meldt Die Zeit. De RAF (of Rote Armee Fraktion) was een links-extremistische terreurgroep in West-Duitsland, die vele doden op hun naam heeft. Er zijn arrestaties verricht, maar de twee gezochte mannen zijn uiteindelijk niet gevonden, maakte de politie vanmiddag bekend.

In Duitsland worden tien personen tijdelijk vastgehouden in verband met een politieoperatie tegen de Rote Armee Fraktion (RAF), een voormalige links-extremistische groepering, met naar schatting zo’n 48 doden op hun geweten. De politieoperatie vond plaats in Berlijn. De aanhoudingen vonden plaats in het kader van een lopend onderzoek naar mogelijke ondersteuning van de RAF.

De politie zocht vooral naar Ernst-Volker Staub (69) en Burkhard Garweg (55), die al decennia voortvluchtig zijn. Ze worden onder meer in verband gebracht met gewapende overvallen. Zij waren lid van de extreemlinkse RAF voordat deze werd ontbonden. Ze zijn niet gevonden. Vorige week dinsdag werd Danielle Klette (65) nog aangehouden, die met Staub en Garweg een drietal vormde.

De Rote Armee Fraktion of RAF was een linksextremistische groepering die actief was in de jaren zeventig en tachtig in West-Duitsland. De groep pleegde verschillende gewelddadige aanslagen, waaronder ontvoeringen en moorden, als onderdeel van hun strijd tegen wat ze zagen als de “imperialistische” West-Duitse staat. De RAF werd in 1998 officieel ontbonden, maar sommige voormalige leden zijn nog steeds actief in radicale linkse kringen.

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen