21.4 C
Brussel

Gewelddadige Antifa-activist verkozen als groen Europarlementslid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Italiaanse Antifa-activist Ilaria Salis is verkozen als Europarlementslid. In 2023 viel ze samen met haar ‘hamerbende’ politieke tegenstanders aan. Dankzij haar plaats op een groenlinkse kartellijst geniet ze nu parlementaire onschendbaarheid. “Het geweld komt altijd van links”, reageert Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang).

Kersvers Europarlementslid Ilaria Salis viel in 2023 samen met een gewapende bende onschuldige mensen aan in Hongarije. De ‘hamerbende’ ging hun slachtoffers – die ze viseerden vanwege hun rechtse politieke overtuiging – te lijf met hamers en messen. Op beelden is de brutale aanval te zien.

Salis riskeerde 20 jaar gevangenisstraf voor de gewelddaden, waarbij slachtoffers gruwelijke verminkingen opliepen. Toch koos een Italiaans kartel van groene en socialistische partijen ervoor om haar op hun lijst te zetten. Het gaat om doelbewust misbruik van parlementaire onschendbaarheid, volgens Tom Vandendriessche.

Gewelddadige Antifa-activist verkozen

Dankzij haar net verkregen parlementaire onschendbaarheid, wordt Salis na 15 maanden in de cel wellicht vrijgelaten. “Het geweld komt altijd van links”, reageert Vandendriessche (Vlaams Belang) in een persbericht. “Men praat altijd over het gevaar van rechts, maar in realiteit zien we telkens het omgekeerde.”

“In dit parlement heeft links altijd de mond vol over de democratie en de rechtstaat, maar ondertussen misbruiken ze dit parlement om gewelddadige linkse criminelen te bevrijden”, benadrukt het Europarlementslid. “Wij zullen het hier dan ook niet bij laten, maar actie ondernemen om gerechtigheid te herstellen.”

Bekijk de beelden:

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen