10.4 C
Brussel

Gewelddadige aanval op buschauffeur in Tienen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag werd een buschauffeur uit Tienen zwaar toegetakeld door twee ‘jongeren’ van vreemde afkomst. De laatste tijd is er een zorgwekkende stijging van agressie tegenover medewerkers van openbaar vervoersmaatschappij De Lijn en van openbare domeinen. De twee daders waren agressief tegenover de man omdat hij niet wilde stoppen tussen twee haltes, zo meldt ROBtv

In Tienen heeft een buschauffeur van De Lijn te maken gekregen met ernstig fysiek geweld nadat hij weigerde tussen twee bushaltes te stoppen.

Het slachtoffer liep zware hoofdwonden op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Als gevolg hiervan legden andere chauffeurs uit solidariteit het werk neer, wat leidde tot hinder en vertragingen op verschillende buslijnen.

Het Vlaams Belang veroordeelt de actie

Partijvoorzitter Tom Van Grieken reageert op het gewelddadige incident. Van Grieken veroordeelt de actie van de twee ‘jongeren’ krachtig en spreekt zijn solidariteit uit met het slachtoffer en alle De Lijn-medewerkers die dagelijks met dergelijke situaties geconfronteerd worden.

BRON:ROBtv
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen