5.5 C
Brussel

Gesubsidiëerde groene vzw’s maken stemtest zonder Vlaams Belang

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) heeft samen met andere groenlinkse organisaties een ‘partijwijzer’ georganiseerd. Opmerkelijk evenwel: de grootste partij in de peilingen – het Vlaams Belang – werd niet opgenomen in de test. “OK. Maar dan zonder mijn belastinggeld”, reageert Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang).

De ‘partijwijzer’ is een initiatief van BBL, BOS, Canopea, Greenpeace, Klimaatzaak, Natagora, Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen. Het Vlaams Belang zit niet in de partijwijzer evenwel, want volgens BBL en co druisen de standpunten van het Vlaams Belang “over immigratie en multiculturalisme in tegen [hun] principes [van gelijke kansen en gelijkwaardigheid], omdat ze kunnen leiden tot discriminatie en uitsluiting van bepaalde bevolkingsgroepen.” Dat staat te lezen in de colofon van de groene partijwijzer.

Dat is een opmerkelijk bericht nadat men net zelf zo’n 1 miljoen gepeilde kiezers heeft uitgesloten. Nochtans betalen tal van Vlaams Belangers wel de lonen binnen de groene organisaties in kwestie. In totaal krijgen de bovenvermelde organisaties in kwestie nagenoeg 18,5 miljoen euro in subsidies.

“Deze verenigingen maakten een stemtest zonder het Vlaams Belang te vermelden”, reageert Claes fel op X (Twitter). “Alles samen kregen ze in 2023 alleen al meer dan €18.419.000 aan subsidies toegestopt. Van uw belastinggeld. Tijd om die linkse bende financieel droog te leggen!”

Maak hier gebruik van de stemtest van V-NIEUWS, waarin elke partij is opgenomen.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen