6.6 C
Brussel

Gerolf Annemans (VB) fileert EU-klimaatbeleid Timmermans

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisteren zat Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Gerolf Annemans in de studio van Ongehoord Nederland om de klimaatplannen van de Europese Unie toe te lichten. “Soms heb ik het gevoel dat het meer met religie te maken heeft, met een groene sector en een groene politieke kracht die helemaal uit de hand is gelopen en met personen als Timmermans een veel te grote macht heeft gekregen”, stelt Annemans scherp.

De Europese klimaatplannen, die onder leiding van eurocommissaris Frans Timmermans worden ingevoerd, hebben een grote financiële impact op burgers en het Europese bedrijfsleven. “De klimaatagenda is voor Frans Timmersmans een manier om zijn eigen persoon de voldoening te geven die hij zichzelf voor ogen houdt”, begint Annemans.

“Hij is een psychologisch interessant figuur. In 2014 werd hij in de EU meteen neergezet als de ‘vicepaus’ van toenmalig Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. In 2019 viel hij naast de prijzen, maar heeft zichzelf de prijs uitgezocht die hij dan voor zijn eigen figuur gepast vond. En dat was die van klimaatpaus”, vervolgt de Europarlementariër. “Langzamerhand is zijn droom aan het instorten, omdat hij gewoon overdreven heeft. Hij probeert vooral wereldberoemd te worden, en instrumentaliseert zijn functie daarvoor. Met het instellen van de natuurherstelwet bovenop de huidige stikstofmaatregelen, gaat hij compleet over de lijn.”

Vorige week werd de natuurherstelwet afgevoerd in de landbouwcommissie van het Europees Parlement. “De Natura 2000-gebieden die voortvloeien uit de Habitatrichtlijn van 1992, zouden nu verder uitgebreid worden. De doelstelling is dat we tegen 2050 teruggaan naar een natuursituatie van zeventig jaar geleden. Die vage normstelling, gecombineerd met nieuwe stikstofregels en uitbreiding van de Natura 2000-gebieden die we al kenden, maken het mogelijk dat men een volledig op slot gaan van het land moet beleven”, klinkt het.

Groene religie stort EU in de verdoemenis

“Het zal breder getrokken worden dan landbouw, die bovendien nog eens tien procent extra dient in te leveren op de natuurgebieden, naar onder meer transport en de bouwsector”, stelt Annemans kritisch. “De economische activiteit zal daardoor nagenoeg niet meer mogelijk zijn rond bepaalde gebieden. Dit alles, wat heden tegen dage populair is in bepaalde linkse kringen, leidt dan tot de zogeheten ‘degrowth’, een ontgroeiien van de samenleving.”

Het Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang hekelt het groene dogmatische denken. “Soms heb ik het gevoel dat het meer met religie te maken heeft, met een groene sector en een groene politieke kracht die helemaal uit de hand is gelopen en met personen als Timmermans een veel te grote macht heeft gekregen.”

Emeritus hoogleraar aan de Universiteit Leiden Paul Cliteur treedt Annemans hierin bij. Hij stelt dat negatieve gevolgen voor mensen met een religieuze overtuiging niet uitmaken, daar we in hun ogen “boete moeten doen”. “Dit heeft niks meer met redelijkheid te maken. Mensen die in de ban zijn van zo een religie, zijn niet ontvankelijk voor rationele argumenten.”

Volgens Cliteur volstaat een ‘pauzeknop’, waarvoor premier Alexander De Croo (Open Vld) ook pleit, niet en zal de Europese economische positie in het gedrang komen daar andere werelddelen niet meestappen in de klimaathysterie zoals we deze in Europa kennen.

Bekijk hier de volledige uitzending:

Ongehoord Nieuws #106: Links wangedrag & Klimaatterreur Timmermans

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen