22.2 C
Brussel

Gennez (Vooruit) deelt vier miljoen euro belastinggeld uit in Afrika

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) pakte op sociale media uit met de aankondiging dat de Vivaldi-regering “vier miljoen euro extra” naar Afrika zal sturen. Ondertussen kampt de Belgische staat met een enorme schuldenberg en bloedrode begroting.

Op sociale media botste de aankondiging van minister Gennez op zware kritiek. Namens de Vivaldi-regering en in samenwerking met de Europese Unie (EU) gaat de socialistische minister vier miljoen euro extra uitdelen in Afrika, bovenop de bestaande uitgaven. Dat belastinggeld is bedoeld voor de opleiding van leerkrachten.

Ondertussen kampt de Belgische staat met een steeds groeiende staatsschuld. Momenteel bedraagt deze 105% van het bruto binnenlands product (bbp), maar volgens de Nationale Bank zal dat de komende jaren gevoelig verslechteren. Ook de begroting kleurt bloedrood. België heeft het op een na grootste begrotingstekort van de hele EU: 4,9% van het bbp.

Sinterklaaspolitiek van Gennez (Vooruit)

Eerder deze week kwam de minister van Ontwikkelingssamenwerking al in opspraak door haar beleidskeuzes. Terwijl vele andere landen de steun aan UNRWA stopzetten nadat bekend raakte dat leden van de organisatie banden hadden met terreurgroepen, besloot Gennez om verder geld te blijven sturen richting Gaza.

Oppositiepartij Vlaams Belang is al langer kritisch over de grote sommen die naar ontwikkelingssamenwerking gaan. “Ook in ons eigen land zijn prangende noden te lenigen, denk maar aan de stijgende armoede en de lange wachtlijsten voor sociale woningen en gehandicaptenzorg”, stelde Kamerlid Ellen Samyn.

Lees ook:

Vivaldi blijft ontwikkelingshulp als blanco cheque behandelen

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen