8.3 C
Brussel

Geloofwaardigheid liberalen zakt onder vriespunt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vorige maand verkondigde staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld) in De Morgen absoluut voorstander te zijn om ook na 2024 met Vivaldi verder te gaan. “Als Vivaldi in 2024 niet doorgaat, wacht ons de chaos.” Tegelijkertijd zegt Bertrand dat de slechtste peiling voor Open Vld te wijten is aan het feit dat mensen de liberalen vereenzelvigen met de federale coalitie, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. In de Zevende Dag verklaarde ze bovendien dat Vivaldi niet haar droomcoalitie is.

Moesten het vandaag verkiezingen zijn dan behaalt Open Vld ruim 8,3% van de kiezers. Een rampzalig resultaat in vergelijking met de verkiezingen van 2019 waar de liberalen 13,5% van de kiezers wisten te overtuigen. De partij is al haar geloofwaardigheid aan het verliezen.

Dat bewijst ook staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand. Daar ze in mei stelde voorstander te zijn van een vederzetting van Vivaldi na 2024, verkondigde ze zondag dat mensen de Open Vld te veel vereenzelvigen met Vivaldi. Ook is Vivaldi plots niet haar droomcoalitie. Zeer gemengde woorden van de Open Vld politica valt te bemerken. Dat de liberalen hun geloofwaardigheid aan het verliezen zijn, is zo te zien niet onlogisch.

Open Vld al dagen onrustig

Eerst Sven Gatz (Open Vld) die een storm veroorzaakt op sociale media en daarna de slechtste peiling voor blauw. Niet geheel onverstaanbaar dat de partij in onrust verkeert. Zelfs de positie van partijvoorzitter Egbert Lachaert begint als maar meer in twijfel gesteld te worden. Lachaert moet met een diepgaand vernieuwingsplan komen om enerzijds de partij geloofwaardiger te maken. Anderzijds zijn eigen positie te verzekeren.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen