21.4 C
Brussel

Geert Wilders (PVV) wil tot het volgende kabinet behoren

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Geert Wilders, voorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV), wil deel uitmaken van de volgende Nederlandse regering. Hij is bereid daartoe concessies te doen, maar niet voor cruciale thema’s als asiel en immigratie, de gezondheidszorg en bestaanszekerheid. Dat meldt NOS

Wilders wil met zijn partij de PVV meeregeren. Hij is daarvoor bereid om concessies te doen als hij zijn belangrijke punten kan doorvoeren. “Als wij dadelijk – waar ik op hoop, en waar ik eerlijk gezegd ook van uitga – aan die onderhandelingstafel komen, zullen dat onze prioriteiten zijn”, zegt Wilders over de punten die hierboven vernoemd zijn.

Hij wil niet deelnemen aan een gedoogconstructie, zoals dat het geval was in 2010, maar wil nu effectief mee regeren. Daarbij hoopt hij op een centrumrechtse coalitie en noemt hij partijen zoals de BoerBurgerBeweging (BBB), JA21, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), partij van voormalig minister-president Mark Rutte, en Nieuw Sociaal Contract (NSC), partij van Pieter Omtzigt.

DNA van de PVV

“De islam zal nooit uit ons DNA gaan”, zegt Wilders. De beperking van de islamisering in Nederland blijft volgens Wilders zeker en vast het hoofdpunt van de partij. In het voorwoord van het verkiezingsprogramma van de PVV staat er dat Nederland geen islamitisch land is en dat Nederland en de Nederlandse cultuur op de eerste plaats staan.

Peilingen 

Een peiling van 11 november 2023 geeft de PVV 21 zetels in de Tweede Kamer. Dat zijn er twee meer dan de vorige peiling en vier meer dan de huidige zeventien zetels die de partij heeft. Net zoals in andere landen kiezen de Nederlanders voor een rechts-nationalistische partij. Binnen exact een week zijn het verkiezingen in Nederland.

BRON:NOS
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen