8.6 C
Brussel

Geen gratis zichtrekening meer bij KBC

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De grootbank KBC zal niet langer gratis zichtrekeningen voorzien. Dat meldt ook VRT NWS. Vanaf 1 juli kost een KBC-Basisrekening 2 euro per maand. Voor wie jonger is dan 24 blijven er wel nog gratis opties om klant te zijn bij de bank. 

KBC stopt met gratis bankrekeningen. Concreet zal de Basisrekening vanaf 1 juli 2 euro per maand kosten, en de Plusrekening vanaf 1 april 3,75 euro per maand (in plaats van 3,25 euro). Beide rekeningen blijven gratis voor wie jonger is dan 24. Ook wie een betalende plus-rekening heeft, mag hiernaast nog een gratis Basisrekening aanhouden.

Volgens de bank zouden klanten te veel het aanbod van de gratis rekening de voorbije jaren hebben gebruikt, nadat het systeem werd uitgebreid met onder meer een debetkaart, kredietkaart en een aantal gratis geldopnemingen. KBC wil nu de verhoogde vraag – naar eigen zeggen – tegemoet komen met betalende systemen.

De bank laat verder ook weten dat de verhoogde tarieven de gestegen inflatie “alsook de investeringen die we continu doen in innovatie, digitalisering, beveiliging en in de opvolging van de complexe en snel wijzigende reglementering” weerspiegelen.

In 2022 behaalde KBC nog een winst van bijna 2,9 miljard euro, 10% meer dan het jaar ervoor en meer dan analisten hadden verwacht.

Lees ook:

Belfius, KBC en ING benadelen armere klanten

BRON:VRT NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen