6.6 C
Brussel

Gatz blijft bij “gespuis”-uitspraak

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag was Sven Gatz (Open Vld) te gast in ‘De Afspraak op vrijdag’. Van gas terug nemen was er geen sprake. Voor hem blijven Vlaams Belang-kiezers “gespuis”. “Die mensen op de kunstberg, zijn niet de Vlamingen, dat zijn de mensen die de democratie kapot willen!”, aldus Gatz in De Afspraak.

De protestmeeting van het Vlaams Belang was een groot succes, hetgeen Gatz duidelijk niet kan verkroppen. Eerder probeerde Brussel PS-burgemeester Philippe Close de meeting tegen te houden, daarna uitte Sven Gatz zijn ongenoegen op Twitter.

De frustratie droop er vanaf. “De boodschap is heel simpel. Ik ga niet mee in de knuffelpolitiek van het Vlaams Belang. Als die mensen met hun collaboratievlaggen willen betogen, dat ze maar doen! Ik heb mijn mening op een bloemrijke manier geuit.”

De uitspraken van de politicus zorgde voor reacties bij onder andere Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken en Bart Van Opstal (Vlaams Belang). Ook Bob De Brabandere reageerde in een tweet: “Wie naar #deafspraakopvrijdag kijkt ziet twee zaken: een @svengatz die schrik heeft van democratie en een @svengatz die schrik heeft van @vlbelang.

Tweet om debat te openen of grote mediastunt?

De Tweet van Gatz werd in het lang en breed besproken in het programma. Op de vraag waarom Gatz dit soort tweet schreef, reageerde hij: “Als ik een simpele tweet had geschreven, dan had ik hier niet gezeten. Die zou maar honderd keer bekeken worden”, aldus Gatz “Mijn tweet werd een miljoen keer bekeken, ik moet toegeven, ik heb het wat onderschat.”

Lees ook:

Vlaams Belang is grootste partij in zesde peiling op rij

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen