1.8 C
Brussel

Franse senator drogeert collega-parlementslid met bedoeling tot aanranding

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De 66-jarige Franse senator Joël Guerriau werd vrijdagavond aangeklaagd wegens het drogeren van een collega-parlementslid met de bedoeling haar aan te randen of te verkrachten. Het gaat om Sandrine Josso van de centrumpartij Modem. Dat meldt HLN.

Joël Guerriau van de centrumrechtse beweging Les Indépendants werd eerder deze week gearresteerd in Parijs. Hij werd twee uur lang ondervraagd door de gerechtelijke politie. Hij zou geprobeerd hebben Sandrine Josso te drogeren om haar vervolgens aan te randen. De twee hadden nochtans helemaal geen intieme relatie.

Gedrogeerd

Josso werd onwel nadat ze bij Guerriau thuis in de nacht van dinsdag op woensdag uit een glas had gedronken. Ze zou zelf gezien hebben hoe Guerriau een klein plastic zakje met een witte stof uit een lade haalde in de keuken. In Josso’s bloed werd ecstasy aangetroffen. Die drug werd dan ook gevonden in het huis van de man. Ze begrijpt de actie van de senator helemaal niet. Ze waren namelijk al tien jaar bevriend.

Advocaat Guerriau: “te veel elementen vrijgegeven”

Guerriau werd gearresteerd door middel van een procedure die zijn onschendbaarheid omzeilt. Zijn advocaat Rémi-Pierre Drai is kwaad omdat er al te veel elementen van het onderzoek bekend zijn. Hij beschuldigt misschien wel het slachtoffer zelf voor het verspreiden van deze zaken. “Elementen van het onderzoek worden zomaar in de pers te grabbel gegooid”, zegt hij. “Misschien is de aanklager zelf verantwoordelijk voor dit lek en dan is dit een zoveelste aanfluiting. In het andere geval moet onderzocht worden wie hier zijn boekje te buiten gegaan is.” Gurriau is vrijgelaten, maar staat hij onder toezicht van het gerecht.

BRON:HLN
Eline Dobbelaere
Eline Dobbelaere
Eline Dobbelaere (Gent, 2004) is student politieke wetenschappen en weekendredacteur bij V-Nieuws.

Gerelateerd

Meest gelezen