10.4 C
Brussel

Franse burgers nemen heft in eigen handen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de Franse stad Angers is het tot een confrontatie gekomen tussen burgers en extreemlinkse antifa-manifestanten, zo meldt HLN. Verschillende oproerkraaiers trokken naar het stadcentrum om rel te schoppen, maar dat was buiten een aantal plichtsbewuste burgers gerekend. 

Het doden van een 17-jarige crimineel van Algerijnse afkomst door een politieagent ontketende dinsdag gewelddadige demonstraties in de Parijse voorstad Nanterre, waar de tiener werd neergeschoten. Het geweld verspreidde zich vervolgens naar alle grote steden en zelfs naar Brussel

Het geweld verspeidde zich al snel over heel het land. Er werden in totaal al 45.000 agenten ingezet om het geweld in te dammen, echter zonder succes. Meer dan 500 politiebureaus, gemeentehuizen en andere gebouwen werden in brand gestoken.

Angers

In de Franse stad Angers kondigden enkele extreemlinkse organisaties een betoging “tegen politiegeweld” aan. Die werd goedgekeurd door het stadsbestuur, op voorwaarde dat ze een vast parcours zou volgen.

Het hoeft niet te verbazen dat een aantal extreemlinkse relschoppers afweken van de route, wellicht in een poging om het stadscentrum in lichterlaaie te zetten. Onderweg botsten ze op een groepje burgers dat wilde voorkomen dat de oproerkraaiers hun plundertocht konden verderzetten. Wat volgt is een hardhandige schermutseling, waarna de extreemlinkse manifestanten met de staart tussen de benen afdruipen. 

Hieronder kan u de beelden bekijken.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen