22.2 C
Brussel

Frankrijk: Syrische asielzoeker valt kinderen aan met mes

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de stad Annecy in het oosten van Frankrijk heeft een Syrische asielzoeker spelende kinderen aangevallen met een mes, zo meldt onder andere Le Figaro, die het op de eigen website als een ‘fait divers’ aanschouwt. Minstens zeven mensen, waaronder vier kinderen, zijn neergestoken. Volgens de politie is de prognose voor drie van de slachtoffers levensbedreigend.

Rond 9.45 uur viel een man met een tulband volgens getuigen kinderen aan in een kleine speeltuin op de Pâquier, vlakbij de Pont des Amours. Minstens zeven mensen, waaronder vier kinderen, werden neergestoken. Een groot aantal ambulanciers, politieagenten en militairen is ter plaatse om voor de kinderen te zorgen en de plek veilig te stellen. De gewonde kinderen zijn ongeveer drie jaar oud en zijn kleuterleerlingen.

De man – die de naam Abdalmasih zou dragen – werd gearresteerd. Volgens een bron bij de politie is hij een Syrische vluchteling en zou hij eind april asiel hebben gekregen in Zweden. Hij was niet bekend bij de politie. Een kleuterklas van de Quai Jules-Philippe-school, die ook in de Jardins de l’Europe was op het moment van de aanval, werd gevraagd om onmiddellijk terug te keren naar de school.

“We zagen een persoon spelende kinderen aanvallen, dat was duidelijk zijn doelwit. Toen probeerden een paar mensen hem af te schrikken. Hij ging weg en de politie greep in. Hij sprak Engels. Eerst dachten we allemaal dat het opgezet spel was, maar toen mensen schreeuwden, realiseerden we ons dat het echt was, de man was in de war”, vertelde een getuige aan France Bleu Pays de Savoie.

BRON:rtl
Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen