5.5 C
Brussel

Fragment uit ‘Niveau 4’ gaat viraal: dealende illegaal trekt OCMW-steun

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een videofragment van GoPlay gaat viraal op het internet. Twee Brusselse agenten getuigen in de video hoe ze een Syrische illegaal oppakten wegens dealen. Hij blijkt al jaren OCMW-steun te trekken niettegenstaande hij het land al lang moest verlaten. Enkele uren later wordt de illegaal zelf ook vrijgelaten door het parket.

Niveau 4 is een reality-serie van GoPlay waarin het politiewerk in de grote steden in beeld komt. Eén fragment uit het Brusselse seizoen gaat nu viraal op sociale media. Tal van mensen, waaronder ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en rechts-identitaire influencer Dries Van Langenhove herplaatsten inmiddels het pijnlijke fragment.

“Typisch België”

In de video getuigen twee agenten over hun werk. Ze pakten een illegale Syrische dealer op, maar “het rare [is], hij staat niet meer in het bevolkingsregister, maar hij kan nog altijd OCMW-steun genieten”, zo zegt één agent. “Voila, dat is weeral typisch België.” Zijn collega beaamt de absurditeit: “sinds 5 jaar en half, he!” En nog: “Hij heeft ooit bestaan, nu officieel niet meer, maar hij krijgt nog altijd geld van u en ik. En hij houdt hem bezig met dealen.”

Van Grieken vond het evenzeer “gewoon waanzinnig”, zo klonk het op zijn populaire Facebookpagina. “Een drugsdealer die al bijna 6 jaar uit het bevolkingsregister geschreven is, gewoon OCMW-steun blijft ontvangen […], terwijl onze eigen mensen aan hun lot overgelaten worden, is wraakroepend wanbeleid! Hoeveel duidelijker moet het nog worden dat dit land nood heeft aan ander en beter?”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen