-0.7 C
Brussel

Fox News-producent over Biden: “wannabe dictator”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De producent van Fox News die verantwoordelijk zou zijn geweest voor het plaatsen van een provocerend opschrift over president Joe Biden, is ontslagen door de zender. Het opschrift kwam er nadat voormalig president Donald Trump ten onrechte – zo blijkt – werd beschuldigd van fraude met geheime informatie. Dat meldt onder meer The Guardian

De actie van Alexander McCaskill, een producent bij Fox News, kwam er nadat voormalig president Donald Trump werd voorgeleid in de rechtbank. Hij wordt ervan beschuldigd geheime informatie te hebben achtergehouden, maar pleitte onschuldig. Volgens Trump is de aanklacht een gevolg van “machtsmisbruik”, zo zei hij tijdens een persmoment op zijn golfclub in Florida. Op dat ogenblik vond ook een persconferentie van huidig president Joe Biden plaats, waar McCaskill besloot om de banner zichtbaar te maken.

Ontslag

Fox News veroordeelde het spandoekdebacle en zei zo snel mogelijk gehandeld te hebben om het bijschrift te verwijderen. Daar kwam echter heel wat kritiek op, onder meer van TV-persoonlijkheid Tucker Carlson. “Eerst scholden ze de producent uit die de banner op het scherm had gezet,” aldus Carlson. “Minder dan 24 uur daarna nam hij ontslag. Hij werkte al meer dan tien jaar bij Fox. Hij werd beschouwd als een van de meest capabele mensen bij het bedrijf.” 

McCaskill heeft zijn vertrek bij Fox News inmiddels ook zelf aangekondigd op sociale media. 

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen