5.8 C
Brussel

Fouad Ahidar zal Vlaamse Gemeenschapscommissie niet voorzitten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Fouad Ahidar (Vooruit) heeft aangegeven niet opnieuw op de voorzittersstoel van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie plaats te nemen. Dit besluit komt nadat veel ophef ontstond om zijn controversiële uitspraken over Hamas. Zo meldt HLN.

Begin vorige maand noemde VGC-voorzitter Fouad Ahidar tijdens een interview op Zinneke.tv de bloedige aanval van Hamas op burgerdoelen een “kleine reactie” en vergeleek het militaire optreden van Israël met de genocide op de joden tijdens de tweede wereldoorlog.

Hiervoor ontving hij zeer veel kritiek vanuit alle hoeken van het politieke spectrum. Ook partijgenoot en staatssecretaris Ans Persoons (Vooruit) bekritiseerde de uitspraken.

Excuses niet aanvaard

Ahidar bood zijn excuses al aan, maar N-VA, CD&V en Vlaams Belang gaven alle drie alsnog aan de zaal te verlaten als Ahidar plaats zou nemen op de voorzittersstoel. Volgens hen kon er niet zomaar overgegaan worden op de orde van de dag.

Volgens Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) is Fouad Ahidar “een perfecte islammilitant”. “Fouad Ahidar moet in de spiegel kijken of zijn profiel nog beantwoordt aan het profiel van voorzitter”, aldus Lootens-Stael.

BRON:HLN
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen