22.2 C
Brussel

Filip Dewinter steunt Algerijnse schrijver tegen islamisme

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op X heeft Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter een video van de Algerijnse intellectueel Boualem Sansal bij TV5MONDE gedeeld. Hierin waarschuwt Sansal voor het oprukkend islamisme, dat ook zijn thuisland getroffen heeft.

Bij TV5MONDE heeft de Algerijnse intellectueel en schrijver Boualem Sansal zich uitgesproken tegen het oprukkende islamisme. “In Algerije arriveerde het islamisme en weefde het zijn netwerken. Het was folkloristisch, we waren tolerant, we zeiden tegen onszelf dat we ze niet moesten marginaliseren”, aldus de Algerijnse schrijver. “Ze waren gemotiveerd door een profetisch plan. Het was een totale verovering, een absolute vernietiging. Toen beseften we dat het te laat was.”

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter steunt Sansal duidelijk op X. “De Algerijnse schrijver en intellectueel Boualem Sansal waarschuwt voor de naïviteit van Europa ten aanzien van de islam”, aldus het Vlaams Parlementslid in een bericht dat het tv-optreden van Sansal deelt.

“Zij streven naar de vernietiging van iedereen die niet denkt zoals zij”

Het oprukkende islamisme in Algerije was hetgeen dat Bouaelem Sansal in de jaren negentig inspireerde om te beginnen met schrijven. Hij is sindsdien een groot criticus van de radicale islam en viel al dikwijls in de prijzen. In 2012 zou hij ook de Prix du Roman Arabe winnen, maar deze werd op het laatste moment ingetrokken omdat hij Israël bezocht had.

“Op 13 november 2015 (de aanslag op de Bataclan met 130 doden, red.) heeft de radicale islam ons de oorlog verklaart. Net zoals in Algerije beseften we niet wat er gebeurde”, besluit Sansal. “We waren verdraagzaam en tolerant maar daar maakten ze misbruik van om zich te organiseren en hun netwerk uit te bouwen. Ze willen niet alleen heersen maar streven naar de vernietiging van iedereen die niet denkt zoals zij!

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen