11.5 C
Brussel

Nu heeft Sven Gatz het niet over ‘uitschot’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volksvertegenwoordiger Filip Brusselmans (Vlaams Belang) haalt uit naar Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) naar aanleiding van de rellen in Frankrijk en Brussel. “Herinner u de politicus die na een vreedzame betoging het had over uitschot in ‘zijn’ stad”. Gatz haalde eerder uit naar het Vlaams Belang en schilderde de betogers af als uitschot: “Beste Gespuis, Ge zijt hier niet welgekoomen.”

De voorbije week zijn er verschillende rellen geweest in Frankrijk naar aanleiding van de dood van de Frans-Algerijnse Nahel M., die protesten zijn overgewaaid richting Brussel. Brussels minister Sven Gatz blijft echter opmerkelijk stil om het hele gebeuren. Eerder schilderde hij Vlaams Belang-kiezers af als gespuis tijdens een vreedzame betoging. Hij ging daarna nog verder tijdens zijn interview in De Afspraak op Vrijdag en in de krant De Zondag.

Voorkeursbehandeling, discriminatie of opzettelijke blindheid?

Echter, bij de rellen die momenteel aan de gang zijn in Brussel, blijft Gatz oorverdovend stil. Geen tweet, geen opmerkingen of aanwezigheden in De Afspraak. Volksvertegenwoordiger Filip Brusselmans doorbreekt de stilte en kaart Gatz zijn gedrag aan. “Rellen in Frankrijk én in Brussel. Geeft in ieder geval de kans hypocrisie van bepaalde politici bloot te leggen”, klinkt het.

Lees ook: 

Vierde nacht op rij rellen in Frankrijk

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen