13.6 C
Brussel

Extinction Rebellion blokkeert cruiseschip Rotterdam

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zondagochtend hebben in Rotterdam verschillende milieuactivisten gedemonstreerd tegen het aanmeren van een cruiseschip. Dat meldt MSN. Naar eigen zeggen waren zij met zo’n vijftig man ter plaatse. Het schip heeft weinig vertraging opgelopen.

Verschillende actievoerders van het extreemlinkse Extinction Rebellion (XR) hebben zondagochtend gedemonstreerd tegen het cruisetoerisme in Rotterdam. Ze probeerden hierbij de aanleg te verhinderen van het cruiseschip Nieuw Statendam in Rotterdam. Een woordvoerder van het relevante havenbedrijf heeft aangegeven dat het schip gewoon kon aanmeren, al was hij hierdoor enkele minuten vertraagd.

Extinction Rebellion was naar eigen zeggen met ongeveer vijftig man aanwezig. Volgens de extreemlinkse klimaatorganisatie heeft cruisetoerisme een hele grote milieu- en klimaatimpact, die funest zou zijn voor de Rotterdamse duurzaamheidsdoelen. Ze eisen daarom dat “Rotterdam doet wat nodig is, om alle cruiseschepen uit de stad te weren”. Zo staat op MSN.

De organisatie is in verschillende landen actief. Het Vlaams Belang pleit er al langer voor om Extinction Rebellion, maar ook bijvoorbeeld Antifa of BLM, op de nationale terreurlijst te plaatsen. Zij zouden volgens de Vlaams-nationale vrijheidspartij voldoen aan de eisen, omdat zij geweld niet schuwen en zich schuldig maken aan het doelbewust beschadigen van kunstwerken.

Lees verder:

Vlaams Belang wil Antifa, BLM en Extinction Rebellion op nationale terreurlijst

BRON:MSN
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen