8.2 C
Brussel

Ex-topman De Voorzorg opnieuw in opspraak in corruptiezaak

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tony Coonen, ex-topman van socialistische mutualiteit De Voorzorg in Limburg, komt opnieuw in opspraak. Naast de onthullingen over extreme zelfverrijking en omkooppraktijken, zou hij nu ook familieleden van fictieve jobs voorzien hebben. Dat meldt HBvL. “Socialisten zoals we ze het best kennen”, reageert Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang). “Corruptie, corruptie en nog eens corruptie.”

De beschuldigingen tegen Tony Coonen blijven zich opstapelen. Het arbeidsauditoraat beschuldigt de ex-topman van de socialistische mutualiteit van het creëren van fictieve jobs voor zijn vriendin en dochter. Zo konden ze, onder andere, onterecht pensioenrechten opbouwen en genieten van uitkeringen.

“Socialisten zoals we ze het best kennen”, reageert Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang) op sociale media. “Corruptie, corruptie en nog eens corruptie.” Voor de politica is deze zoveelste wandaad een veroordeling van de socialisten bij Vooruit: “De partij voor de ‘werkman’? Dat gelooft toch geen kat meer.”

Corruptie bij socialistische mutualiteit De Voorzorg

De nieuwe beschuldigingen komen bovenop de lopende corruptiezaak tegen Coonen. Hij werd al verdacht van omkooppraktijken en extreme zelfverrijking. Zo zou hij miljoenen euro’s aan omkoopsommen aanvaard hebben van vastgoedmagnaten. Ook leidde hij een luxeleven op kosten van de socialistische mutualiteit De Voorzorg.

Tijdens dit onderzoek kwam men de inbreuken op het arbeidsrecht bij zijn vennootschap Panta Rhei op het spoor.

BRON:HBvL
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen