18.7 C
Brussel

Ex-medewerker El Kaouakibi eist 11.500 euro van Vlaanderen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Aimé Schrauwen (30), ex-medewerker van voormalig Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi, eist zo’n 11.500 euro van de Vlaamse belastingbetaler. Dat meldt HLN. Het Vlaams Parlement had zijn frauduleuze baas verboden om medewerkers in dienst te nemen, maar hij bleef werken.

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement – dat instaat voor het dagelijks bestuur – weigerde tweemaal de aanvraag van toenmalig Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi om medewerkers in dienst te nemen. Toch begon Aimé Schrauwen alsnog te werken voor zijn omstreden baas.

Nu eist hij een schadevergoeding van 11.509,85 euro van de Vlaamse overheid en belastingbetaler omdat hij gedurende enkele maanden geen loon kreeg. De griffier van het parlement liet weten aan de pers dat “het Vast Bureau collegiaal beslist heeft geen gevolg te geven aan deze vordering.” Wellicht trekt Schrauwen nu naar de rechter.

Omstreden ex-medewerker El Kaouakibi

Schrauwen is de voormalige ondervoorzitter van Jong Open Vld Antwerpen. Maar daar moest hij opstappen nadat hij de bankkaart van de afdeling verkeerdelijk had gebruikt voor persoonlijke uitgaven. “Per vergissing”, beweerde hij destijds in Het Nieuwsblad. Ook was Schrauwen prominent actief bij Black Lives Matter (BLM) in ons land.

Hij verwierf enige nationale bekendheid door een afpersingschandaal, waarbij naaktbeelden van zijn computer waren gehaald. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond hij op de derde plaats voor Open Vld in Ekeren. Schrauwen is ook al langer verbonden aan El Kaouakibi en verdedigde haar ook in de pers na haar corruptieschandalen.

Lees ook:

Parket wil €600.000 terug van El Kaouakibi in plaats van €269.000

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen