22.2 C
Brussel

El Kaouakibi wil nieuwe medewerker al ontslaan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (ex-Open Vld) heeft aan het Vlaams Parlement laten weten dat ze de samenwerking met Jiri De Laet, één van haar twee halftijdse medewerkers, wil beëindigen. Zo heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen.

Eind 2022 trok El Kaouakibi nochtans nog naar de Brusselse kortgedingrechter omdat het Vlaams Parlement initieel de aanwerving van haar twee parlementaire medewerkers weigerde. Het immer afwezige parlementslid kreeg gelijk, en wierf twee halftijdse medewerkers aan. Sindsdien werken Aimé Schrauwen en Jiri De Laet, beide voormalige Open Vld-leden, voor haar. Van die laatste wil ze, ondanks haar juridisch zwoegen, nu al af.

De kwestie zou maandag kort besproken zijn op het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement. Gezien het gaat over een personeelskwestie wil parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) niks kwijt over de zaak. El Kaouakibi weigert eveneens te reageren.

Tot op heden blijft het wachten op El Kaouakibi haar terugkeer naar het Vlaams Parlement.

BRON:GVA
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen