14.3 C
Brussel

El Kaouakibi stuurt medewerkers naar parlement maar blijft zelf thuis

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Wie Sihame El Kaouakibi (voormalig Open Vld) verwachtte in het Vlaams Parlement, mag die hoop opdoeken. Wat wel recent opviel, was de aanwezigheid van haar twee nieuwe werknemers woensdag op de publieksbanken. Zij sloegen de debatten gade, meldt GvA. Wat El Kaouakibi echter gaat doen met die gepresteerde manuren, is onduidelijk.

El Kaouakibi, in 2019 verkozen op een lijst van Open Vld, kwam in 2021 in opspraak. Haar “autheniek liberaal engagement“, dixit Bart Somers (Open Vld), bleek er vooral één van fraude en zelfverrijking te zijn. Ze sluisde middelen bedoeld voor haar jongerenproject ‘Let’s Go Urban’ door naar oneigenlijke doelen. Haar parlementaire onschendbaarheid werd opgeheven, en het Antwerpse parket neemt haar onder de loep voor onder meer subsidiefraude.

Maar al van voor dit voorval is El Kaouakibi met ziekteverlof, ondanks dat ze in de tijd voor het uitbreken van het schandaal wel een boek uitbracht en veelvuldige optredens deed in de pers en via haar eigen sociale media. Nadien bleef het ziekteverlof aan. Recentelijk kondigde ze echter aan het werk ‘voor 20%’ te willen hervatten. Hiertoe vroeg ze twee halftijdse medewerkers aan het Vlaams Parlement. Initieel werd dit geweigerd, maar eind maart kreeg ze in kortgeding toch haar gelijk.

El Kaouakibi casht schaamteloos verder

Op een korte verschijning in het najaar van 2022 na, voorzien van de nodige camera’s, zagen we echter nog niet veel van haar werkhervatting. Gisteren verschenen haar medewerkers, Aimé Schrauwen en Jiri De Laet, wel op de publieksbanken. Hen ook thuis laten zitten op kosten van de Vlaamse belastingbetaler vindt ze klaarblijkelijk een brug te ver.

Lees ook:

‘Zieke’ El Kaoukibi wenst volgers fijn Suikerfeest in hippe outfit

BRON:GVA
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen