13.3 C
Brussel

El Kaouakibi schaamteloos in podcast: “ben gekwetst”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Maandag was Sihame El Kaouakibi te zien in een aflevering van de podcast genaamd Behaved. Daar vertelde ze ‘haar kant van het verhaal’ tijdens een exclusief interview. De voormalige Open Vld-politica werd in het voorjaar van 2021 beschuldigd voor valsheid in geschrifte en fraude wegens onder meer de aankoop van een persoonlijke keuken met subsidiegeld. Tal van andere onregelmatigheden kwamen inmiddels naar boven. In de podcast was ze openhartig over haar situatie; maar tevens schijnbaar ambitieus. Ook al is er nog geen uitspraak gevallen, toch wil de liberale politica maar al te graag terugkeren naar de politiek. “De mainstream media hebben mij geframed”.

Het valt op hoe El Kaouakibi haar communicatie de laatste periode stevig controleert. Dit is te zien aan tal van berichten en filmpjes op Instagram, ook was er een cameraploeg aanwezig in het Vlaams Parlement toen haar onschendbaarheid werd opgeheven.

Tijdens de podcast jammerde El Kaouakibi dat ze doorheen de afgelopen periode maar al te vaak is afgebeeld als graaier. “Ik ben twee jaar niet uit mijn huis kunnen komen”, aldus El Kaouakibi. “Ik werd voorgesteld als een graaier. Terwijl ik net in de politiek was gegaan om het negatieve beeld te bestrijden van politici alsof het allemaal graaiers zijn. Maar dit had niks met mij als politica te maken, dat ging over de periode voordien.”

De beschuldigingen van fraude zijn nochtans dik gestoffeerd en uitgebreid gedocumenteerd in de pers de afgelopen twee jaren, ook door meerdere interne onderzoeksorganen – los van de strafrechtelijke zaak.

Politieke comeback voor Sihame El Kaouakibi? “Ze zou beter in het parlement zitten dan in die studio in dat geval”

Maar dat ze nu haar communicatie stevig in handen heeft, is niet meer dan logisch. Zij is het slachtoffer van heel deze heisa. Althans dat wil ze de Vlamingen laten geloven. Waar het wit konijn van de Open Vld eerst stond te strijden voor de jeugd en alles draaide rond ‘empowerment’, nestelt ze zich nu schaamteloos in een slachtofferrol. Dat kan evenwel handig zijn voor een politieke comeback, die ze eerder al aankondigde maar nu herhaalde. “Ik wil die zetel gebruiken om het volk te vertegenwoordigen. En het zal sowieso met jongeren te maken hebben.”

Op sociale media klinkt evenwel vooral onbegrip en noemen velen het optreden schaamteloos. Ook bij de oppositie fronst men de wenkbrauwen. “Ze zou beter in het parlement zitten dan in die studio in dat geval”, reageert ook Vlaams Parlementslid en jongerenvoorzitter Filip Brusselmans (Vlaams Belang) aan onze redactie. “Ze kondigt nu al even haar terugkomst aan, maar het enige dat we van haar zien zijn aanvragen voor medewerkers. Zelfs Bart De Wever (N-VA) en Conner Rousseau (Vooruit) zijn meer in het parlement. (En dat zegt al veel.)”

BRON:Behaved
Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen