1.8 C
Brussel

Eerste West-Vlaamse namen lijst Vlaams Belang bekend

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang maakte recent de topkandidaten voor de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement en de Kamer bekend. Opvallend is dat in de top drie telkens een nieuwkomer staat. Ook Tom Lamont uit Deerlijk is een nieuw gezicht, hij kreeg de vijfde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement. “Onze partij geeft ruimte aan nieuw politiek talent om zich te ontplooien”, zegt lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Immanuel De Reuse in een persmededeling van het Vlaams Belang.

“We trekken met een sterke ploeg van ervaren én nieuwe kandidaten naar de West-Vlaamse kiezer. Het mag duidelijk zijn: het Vlaams Belang en Vlaanderen zijn er klaar voor. In 2024 geven we de Vlamingen eindelijk het degelijke en rechtse beleid waar ze al decennia voor stemmen”, zegt De Reuse zelfzeker in een persmededeling van zijn partij. In West-Vlaanderen beschikt het Vlaams Belang al over een sterke ploeg.

Tom Lamont op plaats vijf: jong politiek talent

Lamont is afkomstig uit Deerlijk, maar zal in het voorjaar van 2024 verhuizen naar Oostende. Hij is al enkele jaren actief bij Vlaams Belang Jongeren als nationaal ondervoorzitter. Daarbovenop is hij verantwoordelijk voor de internationale contacten. Hij werkt ook voor nationaal secretaris en Kamerlid Ortwin Depoortere. “De systeempartijen blijven maar aanmodderen. Slecht beleid en schandalen zijn kenmerken geworden van Vivaldi en de Vlaamse Regering. Het Vlaams Belang is voor mij het enige alternatief. Mijn engagement voor het Vlaams Belang was dan ook een logische volgende stap,” verklaart Lamont over zijn keuze voor het Vlaams Belang.

Volgens Lamont zijn veiligheid en betaalbaar wonen de pijnpunten waar vele jongeren en gezinnen tegenwoordig van wakker liggen. Samen met de jongeren uit zijn partij wil hij hier kernthema’s van maken in aanloop naar de verkiezingen. ”Vlaanderen kan en moet beter”, besluit Lamont.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen