8.3 C
Brussel

“Een onafhankelijk Vlaanderen zal Brussel niet verliezen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang is bezig met de voorbereiding van een onafhankelijk Vlaanderen. De partij wil de grootste worden in 2024 en met dat initiatiefrecht een positie binnen de Vlaamse Regering en finaal de Vlaamse onafhankelijkheid afdwingen. En een onafhankelijk Vlaanderen moet geen schrik hebben om Brussel te verliezen, zo stelt Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) resoluut voor de camera’s van V-NIEUWS drie dagen voor het communautair congres dat hij zal leiden.  

Zondag organiseert het Vlaams Belang in CC De Mol in Lier een communautair congres. De doelen van de partij zijn ambitieus. “Verkiezingsjaar 2024 biedt een unieke kans om België na bijna twee eeuwen falen ordelijk te splitsen”, zo is te lezen op de inschrijvingswebsite. “En we moeten daar grondig op voorbereid zijn. Als vurige pleitbezorgers van Vlaamse onafhankelijkheid nemen wij daarin graag het voortouw.”

“Moeten tonen hoe Vlaamse onafhankelijkheid kan”

En zo’n congres is nodig volgens Slootmans omdat “het gemakkelijk is om te zeggen dat je voor onafhankelijkheid bent en met de vlag voorop gaat lopen”, aldus Slootmans. “Maar het is ook belangrijk dat je als Vlaams-nationalist aantoont hoe je die onafhankelijkheid nu juist wil gaan realiseren en welke stappen je daarvoor moet gaan ondernemen. En dat proberen we aan te tonen op dit communautair congres.”

En Slootmans is ook zelfzeker over het lot van het verfranste Brussel en de Vlaamse Rand. “Brussel ligt geografisch volledig in Vlaanderen”, aldus het Vlaams Parlementslid uit Beersel. “En het internationaal recht stelt dat er geen buitenlandse enclaves mogen bestaan binnen nieuwe staten, wanneer [oude] staten gaan opdelen. Dus in die zin kunnen wij internationaalrechtelijk Brussel eigenlijk niet verliezen.”

Het communautair congres gaat zondag door onder de noemer ‘Vlaanderen Vrij’ om 14u00 in CC De Mol in Lier. Gratis inschrijven kan via de website van het Vlaams Belang.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen