20.6 C
Brussel

Duitse liberale partij promoot massamigratie in India

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een van de regerende coalitiepartijen in Duitsland gebruikt reclameborden op riksja’s in India om economische migranten naar het land te lokken en benadrukt dat het “nog nooit zo makkelijk” is geweest om naar Duitsland te migreren, zo meldt Remix.

Op de driewielige voertuigen, een populair vervoermiddel op het Indiase subcontinent, zijn borden geplakt die IT-professionals aanmoedigen om in Duitsland te komen wonen en werken.

“Groeten uit New Delhi, India”

Betaald door de Vrije Democratische Partij (FDP), een lid van de coalitieregering van bondskanselier Olaf Scholz, vertellen de advertenties “IT-experts, programmeurs en webontwikkelaars” dat “het verkrijgen van een Duits werkvisum nog nooit zo eenvoudig is geweest” en geven ze een QR-code die aanvragers kunnen gebruiken om informatie te krijgen over hoe ze naar het land kunnen verhuizen. De partij plaatste foto’s van de advertenties in New Delhi op hun social media pagina’s.

“Het was nog nooit zo gemakkelijk”

De partij schreef dat de Duitse IT-industrie al jaren lijdt onder een tekort aan vaardigheden en zei dat een nieuw migratieportaal potentiële migranten in staat stelt om gemakkelijker te controleren of ze in aanmerking komen om naar Europa te verhuizen. Waarom hier Indiërs voor nodig zijn, is ongeweten.

De wervingscampagne komt op een moment dat Duitse wetgevers hervormingen van de wet op de immigratie van geschoolde werknemers goedkeuren om het voor migranten makkelijker te maken om een werkvergunning te krijgen. De plannen, die vrijdag door de Bundestag werden goedgekeurd, zullen naar verwachting leiden tot een jaarlijkse toename van 60.000 werknemers van buiten de EU, waarbij de wet de eisen voor niet-academische werknemers en gekwalificeerde professionals wil versoepelen.

De nieuwe wet maakt het ook mogelijk dat meer migranten naar Duitsland komen zonder werkaanbieding en van binnenuit solliciteren, in plaats van te wachten tot ze in hun eigen land werk aangeboden krijgen.

De kiezer verzet zich

Immigratie blijft op een torenhoog niveau in het land. Cijfers gepubliceerd door het Federale Bureau voor de Statistiek, Destatis, in april onthulden dat bijna een op de vijf (18 procent) van de Duitse inwoners naar het land migreerde, terwijl nog eens 5 miljoen van de 84 miljoen inwoners kinderen van immigranten zijn.

De publieke opinie over het liberale migratiebeleid dat de federale regering deze eeuw heeft aangenomen, is aanzienlijk veranderd. Uit een enquête van ARD Deutschlandtrend bleek vorige maand dat meer dan de helft van de Duitsers van mening is dat de immigratie naar het land te hoog is, en 54 procent is van mening dat Duitsland in het algemeen nadelen ondervindt van immigratie.

Het publieke sentiment begint zich te weerspiegelen in de stemintenties, waarbij de anti-immigratiepartij AfD nu de op één na grootste partij van het land is. Op zondag won AfD-kandidaat Robert Sesselmann de tweede verkiezingsronde in Sonneberg, Thüringen, en werd daarmee de eerste politicus van de partij die een bestuursfunctie in een district bekleedde.

BRON:Remix
Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen