13.6 C
Brussel

Dodelijke steekpartij in Molenbeek: verdachte meldt zich bij politie

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Molenbeek heeft een fatale steekpartij plaatsgevonden. De dader, de 34-jarige Mohamed R., gaf zichzelf aan bij de politie en bekende de twee slachtoffers te hebben neergestoken. Dat meldt VRT NWS. De slachtoffers vingen de dakloze dader al enige tijd op.

Gisterenmiddag meldde de 34-jarige Mohamed R. zichzelf bij het politiecommissariaat in Brussel-Noord. Hij beweerde betrokken te zijn bij een steekincident in de Henri Hollevoetlaan, een rustige zijstraat van de Jubelfeestlaan in Molenbeek op de grens met de gemeente Koekelberg.

De politie van Brussel-West snelde ter plaatse en ontdekte twee levenloze lichamen in een woning: een 55-jarige vrouw en een 63-jarige man. De MUG en hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. De slachtoffers ontfermden zich al enige tijd over de dakloze Mohamed, maar die liefdadigheid werd hen wellicht fataal.

Onderzoek naar doodslag

Het parket van Brussel werd ingelicht en heeft een onderzoeksrechter ingeschakeld voor doodslag. Het laboratorium van de federale gerechtelijke politie en een wetsdokter zijn eveneens ter plaatse gekomen. De verdachte zal later vandaag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

Volgens informatie van lokale bronnen zijn de slachtoffers geïdentificeerd als de plaatselijke kunstenaar Paul Buyse en zijn ex-vrouw Murielle, al wil het parket dat nog niet bevestigen. Buyse genoot aanzienlijke bekendheid in Molenbeek. Hij organiseerde regelmatig exposities in de buurt en speelde een belangrijke rol als medeoprichter van het kunstenaarsparcours in de Maritiemwijk.

BRON:VRT NWS
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen