11.5 C
Brussel

“Do not come to Europe” – Identitairen voeren campagne in Afrika

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Identitaire Beweging Duitsland heeft in tal van Afrikaanse landen en regio’s een bewustmakingscampagne gelanceerd om massale immigratie naar Europa te voorkomen, zo meldt de organisatie op hun website. Onder de slogan “Do not come to Europe” willen ze Afrikanen afraden naar Europa te reizen.

In landen als Oeganda, Ghana en Somalië heeft de beweging verschillende grootschalige posters geplaatst en een duidelijk signaal afgegeven tegen de toenemende emigratie vanuit Afrika naar Europa. Op verschillende sociale media haalde de actie een groot bereik.

“No way – Do not come to Europe”

“Terwijl regeringspolitici momenteel de wereld rondreizen om zogenaamd geschoolde arbeidskrachten naar Duitsland en Europa uit te nodigen, laat onze actie zien wat de regering eigenlijk zou moeten doen om de stormloop op Europa al in de landen van herkomst van de migranten te stoppen”, verklaart de beweging op hun website.

De Identitaire Beweging Duitsland stelt dat naast een Fort Europa en een effectieve grensbewaking ook preventieve maatregelen nodig die al lokaal beginnen in de vertrekcentra van de migrantenstromen. Zij vinden het enerzijds belangrijk om mensen voor te lichten over de illusies en gevaren van reizen naar Europa en anderzijds om lokale werknemers aan te moedigen en te steunen bij het opbouwen van economische vooruitzichten in hun eigen land.

Australische ‘No Way’-campagne als model

De Australische regering heeft in 2013 al laten zien dat dergelijke bewustmakingscampagnes effectief zijn. Australië promootte toen een grote anti-emigratiecampagne in landen als Pakistan, Sir Lanka en Indonesië, met een daling van het aantal migranten tot gevolg.

“Ook de Duitse en Europese regeringen zouden over de middelen, de logistiek en de infrastructuur beschikken om in de vertrekcentra van de Afrikaanse en Aziatische migrantenstromen grote publiciteitscampagnes te voeren.” Met hun actie laten de Identitairen op kleine schaal zien wat de overheid op grote schaal zou kunnen doen.

Aanmoedigingen om te migreren stopzetten

De Identitairen stellen dat Afrikanen door Europese politici in een gevaarlijke illusie van welvaart gehouden worden. “We moeten eindelijk eerlijk zijn en de feiten onverbloemd op tafel leggen”, stellen ze. “Europa heeft geen plaats voor meer migranten. Ons sociaal kapitaal, onze culturele veerkracht en infrastructuur zijn al overbelast. We hebben eindelijk een beleid van immigratiestop en remigratie nodig.”

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen