5.9 C
Brussel

Dierenrechtenactivisten willen verbod op paarden in draaimolens

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De dierenrechtenorganisatie PETA heeft een brief gestuurd naar de grootste producent van kermisdraaimolens, Chance Rides, waarin ze hun bezorgdheid uiten over de aanwezigheid van paarden op draaimolens. Volgens hen verheerlijkt deze iconografie het uitbuiten van andere wezens, en ze pleiten dan ook voor ‘diervriendelijke’ alternatieven. Dit werd gemeld door RTL.

De dierenrechtenactivisten van de grote organisatie PETA hebben besloten zich te verzetten tegen het gebruik van plastic paarden in kermisdraaimolens. Het gaat niet om echte paarden, maar om plastic exemplaren die men op vrijwel elke kermis vindt. Ook pretparken zoals de Efteling maken al jarenlang gebruik van dergelijke draaimolens.

Volgens PETA kunnen deze plastic paarden kinderen een verkeerd beeld geven van dieren. Ze pleiten ervoor om ze te vervangen door bulldozers, auto’s, vallende sterren, bezemstelen en een verscheidenheid aan andere objecten, om naar eigen zeggen het ‘dierenleed’ te minimaliseren.

Tijden veranderen

Volgens PETA-voorzitter Ingrid Newkirk zijn mensen hun opvattingen over dierenwelzijn samen met de tijd veranderd. “Dieren die worden gebruikt als attractie, zoals kamelen, paarden, olifanten en dolfijnen, hebben niet de vrijheid om hun eigen leven te leiden,” aldus Newkirk. Het lijkt de PETA-voorzitter echter te ontgaan dat de plastic kermisdieren geen echte dieren zijn en dus ook geen levende wezens.

PETA pleit in hun brief dus voor een koerswijziging in kermisattracties. Volgens hen is het belangrijk dat bedrijven “met de tijd meegaan”.

BRON:RTL
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen