11.5 C
Brussel

D’Hose (Open Vld): “Vind niet dat wij geloofwaardigheidsprobleem hebben”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview met Villa Politica werd Stephanie D’Hose (Open Vld) geconfronteerd met het ‘gebuisde’ rapport dat de partij kreeg na de analyse van HLN. Maar van enige zelfreflectie was er geen sprake. “(We) willen blijven werken zoals we bezig zijn”, klinkt het. 

In het vernietigende rapport van HLN deze ochtend kreeg Open Vld een magere 4 op 10. De liberale partij krijgt te slikken dat ze zich regering na regering laat rollen. ‘Veel beloven’ zou aan geen andere partij zo hard kleven als aan de Open Vld. De grootste zwakte zou dan ook haar geloofwaardigheid zijn, volgens de analyse.

“Ik voel dat absoluut niet zo aan. Als ik buiten loop op straat, als ik met mensen praat – en wij, politici, doen dat gelukkig heel veel – dan voel ik niet dat er een crisissfeer is”, reageert D’Hose. “Integendeel, ook intern bij ons is er altijd een heel fijne, amicale sfeer. We zijn volop bezig met het opbouwen naar ons congres dat dit weekend zal plaatsvinden. Dus neen, ik vind niet dat wij een geloofwaardigheidsprobleem hebben.”

Open Vld realiseert niets, buiten ‘besturen’

Bovendien lijken de slechte peilingen niet te leven bij de partij. “Wat er vooral leeft bij de partij, is dat we verder willen blijven werken zoals we bezig zijn”, stelt D’Hose reflectieloos. “En, ik weet, dat is zeker niet in makkelijke omstandigheden. In een regering met zeven partijen en door twee crisissen – laat ons dat toch niet vergeten. (…) De coronacrisis, de energiecrisis, we hebben dat allemaal bestierd.”

Wanneer de Open Vld-politica gevraagd wordt naar de realisaties van haar partij, verwijst ze naar de jobbonus, dienstencheques en flexijobs. Deze zaken werden echter grotendeels doorgevoerd in vorige legislaturen. Voor de huidige legislatuur verwijst ze naar het, weliswaar desastreuze, begrotingsakkoord dat er gekomen is en de energieonderhandelingen die lopende zijn. Niets dus, op ‘besturen’ na.

BRON:VRT
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen